Mijn dag begint altijd met mijn spirituele praktijk. Ik word wakker dan stap ik uit bed richting de badkamer waar ik een ‘splash’ water in mijn gezicht doe, vooral de ogen, niet het voorhoofd. Daarna loop ik naar de yoga ruimte (de veranda) waar ik meteen een contact kom met de oneindigheid, ik kijk naar de sterren en ik weet dat ik een deel van het Universum ben. Uiteindelijk steek ik een paar witte kaarsen aan en begin ik te zingen: Ong Namo Guru Dev Namo (in Gurmukhi taal). Ik leef met het rhytme van de mantra’s. Een mantra is een creatieve projectie van de geest door klanken. Het is ook een herhaling van hetzelfde woord/zin.

OngNamoWat betekend deze mantra?

Wanneer je Ong Namo Guru Dev Namo zingt, ben je verbonden met de spirituele leraren die voor jouw bescherming zorgen. Je roept de leraar aan om je richting te geven, om bescherming van de wijsheid. Voordat je een Kundalini yogales begint zing je deze mantra 3 keer.

Daarna doe ik een kriya (set van oefeningen) en aan het einde van mijn praktijk, mediteer ik met een mantra. Op dit moment is voor mij de Mul Mantra.

Hoe breng je de mantra’s in je dagelijks leven?

Als ik in de auto stap, ga ik automatisch mantra’s zingen. Ooit moest ik langer dan twee uren auto rijden met een temperatuur van 35 graden en mijn airco deed niet. De hele reis heb ik mantra’s gezongen en ben ik vergeten hoe heet het was. Wanneer je lichaam de mantra’s vibreert dan stop je de ‘mind’, jouw gedachten worden verminderd. Overdag kun je er ook gebruik van maken als je geirriteerd/boos wordt. Je zegt dan in je hoofd ‘Wahe Guru‘, dit betekent: van de donker naar de licht. Bijvoorbeeld, als een collega iets negatief zegt, dan zeg je in jouw hoofd: ‘Wahe Guru’.

Het zingen van de mantra’s heeft een direct effect op je lichaam, geest en ziel. Je voelt vrede, welzijn, je voelt je je gelukkig.

Wil je het zingen van de mantra’s tijdens de yogales of de meditatie ervaren, kijk naar www.betobeyogalanguages.com