IMG_20160213_171544Ik ben een persoon die meestal van kleuren houd. Mijn liefde voor kleuren zie je terug in de inrichting van mijn huis: veel oraje, paars en de mahonie houten kleur van mijn antieke meubels.Tot enkele jaren geleden droeg ik voornamelijk zwarte kleding. Op een dag heb ik een tekst gelezen over het effect van het witte kleding dragen. Hierin werd beschreven dat het dragen van witte kleding helpt om negativieit af te wijzen. Opzoek naar wit is opzoek naar rust!

Vanaf dat moment heb ik mijn zwarte kleding weggegeven aan anderen en is mijn garderobe veel lichter van kleur geworden.

Dat gebeurde ook met mijn eigen huis. In de woonkamer wilde ik niet meer de oranje kleur in de muren maar ‘wit’. Dus ik heb ze wit geschilderd. Ook ben ik bezig met het wit-schilderen van mijn antieke mahonie houten kleur stoelen. Wit geef me rust!

Twee jaar geleden, toen ik bij de Ashran in Quinta do Rajo was, zei Shiv Charan Singh, mijn KundaliniYoga leraar: “als je witte kleding draagt, wordt jouw hart groen”, de kleur van de Anahata Chakra. Kundalini Yoga leraren dragen ook wittekleding tijdens de lessen. Als yoga leraar heb ik altijd witte kleding aan en nog een witte muts of turban.

Probeer het ook eens uit. Draagt enkele dagen zwarte kleding en daarna enkele dagen witte. Wees bewust van wat het met je doet. Kijk kritisch naar jijzelf en jouw gedachten en emoties. Schrijf je opmerkingen op. Wie weet voel jij je, net zoals ik, rustiger als je wit draagt!

Wanneer ik weet dat ik een heel druke dag op kantoor zal krijgen, zorg ik voor dat ik iets wit’s aan heb. Witte shirt, sjaal of een witte haarband. Het help me zeker om door te gaan ondanks de werkdruk. Misschien kan ‘wit’ ook jou helpen om ‘rust’ te vinden in jouw drukke leven!

Dat gebeurde ook met mijn eigen huis. In de woonkamer wilde ik niet meer de oranje kleur in de muren maar wit. Dus ik heb ze wit geschilderd. Daarbij had ik ook al jaren moie antique stoelen gekregen in ‘acajou’ bruin kleur. Ik wilde ze niet meer in de donker kleur maar in het wit. Ik heb ze geschilderd. Wit geef me rust.

Onze dagelijks leven is al heel druk en wij willen graag momenten vinden waar wij kunnen uitrusten. Opzoek naar wit is opzoek naar rust. Bij het oefenen van Kundalini yoga en meditatie vind je ook rust in je leven.