Wat een eerlijk yogales voor kinderenIMG_20160615_081401 (1)! Afgelopen weken heb ik een set van Yoga lessen voor franstalige kinderen gegeven. De leeftijd van de kinderen was van 4 tot en met 11 jaar.

De totaal duur van de les was 40 min. Ik heb geleerd dat jonge kinderren niet zo lang geconcentreerd kunnen blijven en het is belangrijk om verschillende oefeningen te aanbieden en ook nog niet te lang bezig zijn met hetzelfde soort posture.

Ik voel dat de kinderen van vandaag benodigheid hebben aan een innerlijke kijkje…tot rust te komen, zichzelf zijn en blijven bewegen. Gewoon stressvrij leven!!!

Mijn dochter heeft een boek als cadeau gekrijgen waar zij kunt vertelen over haar gevoelens overdag. Het is eigenlijk en samenvatting van de dag die net voorbij is. Trouwens dat hoort ook bij mijn eigen avond routine voordat ik in slaap val. Daarbij zijn er yoga oefeningen voor kinderen. Dit is een moment waar kinderen en ouders kunnen levenservaringen en gevoelens delen. Wat een leerzaam moment!

Dus mijn dochter heeft en yogamaatje van mij geleend zodat zij haar yoga avond routine kan doen. Als alle kinderen zo een avond routine mogen doen dan worden ze bewust van hun innerlijk kracht, hun echte ‘ ik’ en hun lichaam.

Heeft u interesse dat uw kind Yogales neemt, dan kunt u bij ‘Be to Be Yoga’ terecht. Het is mogelijk om op de woensdag middag les te nemen. De lessen kunnen in het Engels, Nederlands, Spaans en Frans worden gegeven. Voor meer info ga naar www.betobeyoga.nl.